• English
  • Français
  • Deutsch

ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ • ΑΠΟ ΤΟ 1937

Κρητική Κουζίνα

&

Αγνά ντόπια υλικά

Κρητική Παραδοσιακή Ταβέρνα

Καλώς ήρθατε

στην Ταβέρνα Ανδρέας, στο μικρό μας χωριό, την Αγία Τριάδα, δίπλα στο Ρεθύμνο. Εδώ, σε αυτό το ήσυχο και αυθεντικό κομμάτι της κρητικής γης, έχω την τιμή να συνεχίζω μια οικογενειακή παράδοση που ξεκίνησε πριν από δεκαετίες.

Το όραμά μου είναι απλό αλλά δυνατό: να προσφέρω παραδοσιακό φαγητό, όπως θα το έτρωγες σε ένα σπίτι στο χωριό. Με αυθεντικές γεύσεις, αγνές πρώτες ύλες και πολλή αγάπη, να δώσω σε εσάς αυτό που θεωρώ πολύτιμο: την παραδοσιακή κρητική κουζίνα, όπως μαγειρεύεται εδώ και γενιές.

Η φιλοσοφία μου: Αληθινές Γεύσεις με Ρίζες

Δεν φτιάχνουμε φαγητό για να εντυπωσιάσουμε. Το φτιάχνουμε για να θυμίσει, να ξυπνήσει αρώματα, μνήμες και γεύσεις που έχουν βάθος και ιστορία. Κάθε μέρα, με την ομάδα μου ετοιμάζουμε μαγειρευτά πιάτα όπως μουσακά, κουνέλι στιφάδο, σουτζουκάκια, σκιουφικτά με απάκι – όλα μαγειρεμένα με φρέσκα υλικά, πολλά από τα οποία έρχονται κατευθείαν από τους μικρούς παραγωγούς της περιοχής ή από τον δικό μας κήπο.

Αν αναζητάς ένα “εστιατόριο στο Ρέθυμνο” που να προσφέρει παραδοσιακή κουζίνα με έντονη γεύση, ή αν ψάχνεις μια “ταβέρνα κοντά σου” με άρωμα μιας άλλης εποχής, τότε σε περιμένουμε με μεγάλη χαρά.

Η κουζίνα μας, το καμάρι μας

Κάθε τι που φτιάχνουμε είναι χειροποίητο, με φροντίδα και μεράκι. Οι πίτες μας ανοίγονται στο χέρι, τα φαγητά σιγομαγειρεύονται με ελαιόλαδο, και η κάθε μπουκιά έχει λόγο ύπαρξης. Δε θέλω να προσφέρω απλά φαγητό – θέλω να προσφέρω μια εμπειρία που θα θυμάσαι. Γι’ αυτό και επιλέγω προϊόντα από μικρούς παραγωγούς, λαχανικά εποχής, αρωματικά από τα βουνά, ρακή και κρασιά ντόπιας παραγωγής. Όλα αυτά συνθέτουν τη γεύση που έχει πραγματική ταυτότητα.

Σας περιμένω με την καρδιά μου

Αν βρίσκεστε κοντά στο Ρέθυμνο και αναζητάτε παραδοσιακή ταβέρνα, μαγειρευτά φαγητά, γνήσια κρητική κουζίνα, αν ψάχνετε στο Google “ταβέρνα κοντά μου” και θέλεις μια μικρή απόδραση από την πόλη –  τότε σας προσκαλώ στο τραπέζι μου.

Ελάτε να γνωριστούμε. Να κεράσουμε ρακή, να χαμογελάσουμε, να μοιραστούμε κάτι από αυτό που είμαστε. Στην Ταβέρνα Ανδρέας, κάθε μέρα τιμούμε την παράδοση και την Κρητική κουζίνα.

Με εκτίμηση,
Γιάννης Δινιακός

olives-with-leaves-and-oil-drops
MENUS

Τα μενού μας

Κρητική Κουζίνα με Τοπικά Προϊόντα – Διαχρονικές Παραδοσιακές Γεύσεις Βυθισμένες στα Αρώματα μιας Άλλης Εποχής

ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Starters / Drinks

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Salads / On the Grill / Specials 

ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ

Coffee / Desserts

Red Chilli pepper
ANDREAS TAVERNA

Οι προτάσεις μας

Φτιαγμένα με λεπτές φέτες φρέσκιας μελιτζάνας, γεμισμένα με αρωματικά τυριά και λαχανικά, προσεκτικά τυλιγμένα και τηγανισμένα ή ψημένα μέχρι να ροδίσουν.

Ταιριάζει τέλεια με:
Γιαούρτι με δυόσμο, φρέσκια σαλάτα και ένα ποτήρι ελαφρύ ροζέ κρασί ή παγωμένη ρακή. Ένα πιάτο που ταιριάζει απόλυτα σε κάθε παρέα και τραπέζι!

Φτιαγμένα με λεπτές φέτες φρέσκιας μελιτζάνας, γεμισμένα με αρωματικά τυριά και λαχανικά, προσεκτικά τυλιγμένα και τηγανισμένα ή ψημένα μέχρι να ροδίσουν.

7€

Καπνιστό χοιρινό, όπως το έφτιαχναν οι παλιοί – με ξύλα, ξύδι και πολύ μεράκι.

Το Απάκι είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αλλαντικά της κρητικής κουζίνας και παρασκευάζεται με τον παραδοσιακό τρόπο: μαριναρισμένο σε ξύδι, καπνισμένο με αρωματικά βότανα (φασκόμηλο και θυμάρι) από το νησί και έτοιμο να σας ταξιδέψει στη γεύση και την ιστορία.

Τρυφερά κομμάτια χοιρινού κρέατος σοτάρονται σε καλό ελαιόλαδο, μαζί με μανιτάρια, τρίχρωμες πιπεριές και αρωματικά βότανα, μέχρι να δέσουν μεταξύ τους σε μια ζουμερή, καραμελωμένη σάλτσα γεμάτη νοστιμιά.

Ένα πλούσιο, αρωματικό πιάτο που αντανακλά την αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τρυφερά κομμάτια χοιρινού κρέατος σοτάρονται σε καλό ελαιόλαδο, μαζί με μανιτάρια, τρίχρωμες πιπεριές και αρωματικά βότανα, μέχρι να ενωθούν σε μια ζουμερή, καραμελωμένη σάλτσα γεμάτη νοστιμιά.

Η φέτα, τυλιγμένη σε λεπτή ζύμη και ψημένη μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή, συνοδεύεται από αγνό θυμαρίσιο μέλι και πασπαλίζεται με καβουρδισμένο σουσάμι.

Ένα πιάτο που συνδυάζει αρμονικά την κρητική παράδοση με απλά, αγνά υλικά.

Η φέτα, τυλιγμένη σε λεπτή ζύμη φύλλου και ψημένη μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή, σερβίρεται με αγνό θυμαρίσιο μέλι και πασπαλισμένη με καβουρδισμένο σουσάμι.

Παραδοσιακά σκιουφικτά ζυμαρικά, σπιτικά όπως παλιά, συνδυάζονται με καπνιστό απάκι χοιρινό, ένα αυθεντικό κρητικό αλλαντικό με μοναδικό άρωμα και γεύση. Τηγανητά με λιαστές ντομάτες, σιγοβράζουν σε λευκό κρασί και μυρωδικά.

Σερβίρονται με τριμμένο τυρί και προσφέρουν μια πλούσια και γευστική εμπειρία που συνδυάζει την παράδοση με την απόλαυση.
Ένα πιάτο που μυρίζει Κρήτη και μιλάει στην καρδιά.

Παραδοσιακά σκιουφικτά, χειροποίητα όπως παλιά, συνδυάζονται με καπνιστό απάκι χοιρινό — ένα αυθεντικό κρητικό αλλαντικό με μοναδικό άρωμα και γεύση. Τηγανίζονται στο τηγάνι με λιαστές ντομάτες και σιγοβράζονται σε λευκό κρασί και μυρωδικά.

Αρωματική, ζουμερή, φτιαγμένη με μεράκι.
Μελιτζάνα ελαφρώς τηγανισμένη σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για να αναδείξει τη βελούδινη υφή της και στη συνέχεια ψημένη στο φούρνο με φρέσκια ντομάτα, βασιλικό και επιλεγμένα μπαχαρικά.

Ένα πιάτο που ξεχειλίζει από μεσογειακά αρώματα και παραπέμπει στην παραδοσιακή, καλοκαιρινή κουζίνα. Η απλότητά του κρύβει όλη τη νοστιμιά της αυθεντικής κρητικής κουζίνας.

Τα σπιτικά μας μπιφτέκια φτιάχνονται από φρέσκο ​​κιμά χοιρινού και βοδινού, ανακατεμένο με μυρωδικά, κρεμμύδι, μαϊντανό και ελαιόλαδο, όπως ακριβώς τα έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας. Ψήνονται αργά στη σχάρα για να διατηρούνται ζουμερά, αφράτα και πλούσια σε γεύση — χωρίς τίποτα περιττό, μόνο αγνά υλικά και μεράκι.

Τα σπιτικά μας μπιφτέκια φτιάχνονται από φρέσκο ​​κιμά χοιρινού και βοδινού, ανακατεμένο με μυρωδικά, κρεμμύδι, μαϊντανό και ελαιόλαδο, όπως ακριβώς τα έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας. Ψήνονται αργά στη σχάρα για να διατηρούνται ζουμερά, αφράτα και πλούσια σε γεύση — χωρίς τίποτα περιττό, μόνο αγνά υλικά και πάθος.

Συνοδεύονται από χοντροκομμένες, χρυσαφένιες και τραγανές τηγανητές πατάτες, όπως ακριβώς τις φτιάχνουμε στην κουζίνα μας.

Πικάντικα, αρωματικά και γεμάτα αναμνήσεις
Παραδοσιακά σουτζουκάκια με κιμά χοιρινό και μοσχαρίσιο, ζυμωμένα με σκόρδο, κόκκινο κρασί και αρωματικά μπαχαρικά, όπως ακριβώς έκαναν οι νοικοκυρές της Μικράς Ασίας.

Πικάντικα, αρωματικά και γεμάτα αναμνήσεις
Παραδοσιακά σουτζουκάκια με κιμά χοιρινό και μοσχαρίσιο, ζυμωμένα με σκόρδο, κόκκινο κρασί και αρωματικά μπαχαρικά, όπως ακριβώς έκαναν οι νοικοκυρές της Μικράς Ασίας.

Αφού ξεκουραστούν, πλάθονται στο χέρι, τηγανίζονται σε άφθονο ελαιόλαδο και ολοκληρώνονται στην κατσαρόλα με μια πλούσια κόκκινη σάλτσα φτιαγμένη από φρέσκες ντομάτες και μυρωδικά.

Βασιλικός, Basil
ANDREAS TAVERNA

Η Ιστορία

Η κρητική παραδοσιακή μας ταβέρνα στο Ρέθυμνο αποτελεί ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του τόπου και της οικογένειάς μας. Οι ρίζες μας ανάγονται στο 1937, όταν οι παππούδες μας, πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, εγκαταστάθηκαν στο όμορφο χωριό της Αγίας Τριάδας, λίγα χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο.

Μέσα στις δυσκολίες της εποχής, άνοιξαν το καφενείο του χωριού – έναν φιλόξενο χώρο, γεμάτο μυρωδιές και χαμόγελα. Από τότε, έχουν περάσει σχεδόν 90 χρόνια και το καφενείο έγινε ταβέρνα, διατηρώντας πάντα τον παραδοσιακό χαρακτήρα, τη φιλοξενία και τις αυθεντικές γεύσεις της κρητικής κουζίνας.

Σήμερα, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, ο Γιάννης Δυνιάκος, τρίτη γενιά, κρατά ζωντανή την κληρονομιά, προσφέροντας στους επισκέπτες σπιτικό φαγητό, μεράκι και ένα αυθεντικό κομμάτι της Κρήτης…

Rosemary

Τα καλύτερα υλικά για αυτούς που αγαπάτε...

chili-pepper
BOOK NOW

Κάντε κράτηση τώρα

Taverna Andreas

Agia Triada - Rethymno

+30 6972 115 186

info@andreastaverna.gr

Mon-Sat: 18:00-23:30

Sunday: 13:00-23:30

TODAY'S SPECIALS

Eggplants in oven

Aromatic, juicy, made with passion Eggplant gently fried in extra virgin olive oil to bring out its velvety texture.

Melitzanes Fournoy - Eggplants in oven, Μελιτζάνες Φούρνου, Aubergines au four, Auberginen im Ofen, Παραδοσιακή ταβέρνα Ρέθυμνο Κρήτη, Ελληνική κουζίνα, Κρητική Κουζίνα Traditional tavern Rethymno Crete, Greek cuisine, Cretan Cuisine Traditionelle Taverne Kreta, griechische Küche, kretische Küche Taverne traditionnelle crétoise, cuisine grecque, cuisine crétoise

Apaki

Smoked pork, like the old people used to make it – with wood, vinegar and lots of passion. It’s one of the most characteristic cold cuts of Cretan cuisine.

Apaki, Καπνιστό Απάκι, Smoked sausage Apaki Παραδοσιακή ταβέρνα Κρήτη, Ελληνική κουζίνα, Κρητική Κουζίνα Traditional tavern Crete, Greek cuisine, Cretan Cuisine Traditionelle Taverne Kreta, griechische Küche, kretische Küche Taverne traditionnelle crétoise, cuisine grecque, cuisine crétoise

Chocolate cake

Hot chocolate, a refreshing treat.
A delicious chocolate pie, fluffy and moist, with a rich dark chocolate flavor, served warm, as it should be. 

Sokolatopita - Chocolate cake ice cream, Σοκολατόπιτα με παγωτό, Παραδοσιακή ταβέρνα Ρέθυμνο Κρήτη, Ελληνική κουζίνα, Κρητική Κουζίνα Traditional tavern Rethymno Crete, Greek cuisine, Cretan Cuisine Traditionelle Taverne Kreta, griechische Küche, kretische Küche Taverne traditionnelle crétoise, cuisine grecque, cuisine crétoise