Όλα ξεκίνησαν εδώ.
Οι ρίζες μας ανάγονται στη Μικρά Ασία. Οι παππούδες μου, πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής, εγκαταστάθηκαν στο μικρό χωριό της Αγίας Τριάδας και κατάφεραν, παρά τις δυσκολίες της εποχής, να σταθούν στα πόδια τους με αξιοπρέπεια και επιμονή.
Γύρω στο 1937, άνοιξαν το πρώτο παραδοσιακό καφενείο του χωριού — η γιαγιά μου φρόντιζε το μαγαζί και ο παππούς μου δούλευε στη γη. Μαζί, μεγάλωσαν τέσσερα παιδιά και δημιούργησαν έναν ζεστό, φιλόξενο χώρο που γρήγορα έγινε σημείο συγκέντρωσης για τους ντόπιους.
Το 1982, ο μεγαλύτερος γιος τους, ο Ανδρέας, ανέλαβε και σιγά σιγά μετέτρεψε το καφενείο σε μια οικογενειακή ταβέρνα, όπου η παράδοση, η απλότητα και η φιλοξενία συνέχισαν να καθορίζουν κάθε πιάτο και κάθε χαμόγελο.
Σήμερα, νιώθω βαθιά περήφανος και ευγνώμων που συνεχίζω αυτή την κληρονομιά.
Η ταβέρνα ονομάστηκε προς τιμήν του πατέρα μου, Ανδρέα, ο οποίος συνέχισε το ταξίδι που ξεκίνησε ο παππούς μου.
Το όραμά μας είναι να προσφέρουμε μια αυθεντική εμπειρία μιας παραδοσιακής κρητικής ταβέρνας, με βαθύ σεβασμό στην ιστορία μας, τον λαό μας και τη γη που αποκαλούμε σπίτι μας.
Εδώ, στους ήσυχους λόφους της Αγίας Τριάδας, συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε με αγάπη, να σερβίρουμε με σεβασμό και να μοιραζόμαστε τις γεύσεις και τις ιστορίες μιας Κρήτης που ζει και βασιλεύει — γύρω από κάθε τραπέζι.
– Γιάννης Δυνιάκος
Ιδιοκτήτης & Εγγονός
Στην Ταβέρνα Ανδρέας, κάθε πιάτο αφηγείται μια ιστορία — μια ιστορία με τοπικά υλικά, διαχρονικές συνταγές και την αγάπη για το μοίρασμα καλού φαγητού γύρω από το τραπέζι.
Μαγειρεύουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, εποχιακά λαχανικά από τον κήπο μας ή από κοντινούς παραγωγούς, αρωματικά βότανα από τα κρητικά βουνά και τυριά και κρέατα από αξιόπιστους τοπικούς προμηθευτές. Η κουζίνα μας είναι εμπνευσμένη από τις καθημερινές παραδόσεις της Κρήτης: απλή, αγνή και γεμάτη γεύση.
Θα βρείτε σπιτικά κλασικά πιάτα όπως γεμιστά αμπελόφυλλα, χειροποίητες πίτες με τοπικά τυριά και μέλι, μαγειρευτά σε χαμηλή φωτιά, άγρια χόρτα και φρέσκα πιάτα από τη σχάρα — όλα παρασκευασμένα όπως ακριβώς παρασκευάζονται εδώ και γενιές.
Δεν σερβίρουμε απλώς φαγητό. Σας προσφέρουμε μια γεύση από τη γη μας, την ιστορία μας και τον τρόπο ζωής μας. Είτε απολαμβάνετε ένα ποτήρι κρασί με μεζέδες είτε ένα πλήρες παραδοσιακό γεύμα, θέλουμε να νιώσετε τι σημαίνει πραγματική κρητική φιλοξενία.
Καλώς ήρθατε στο τραπέζι μας.
Agia Triada - Rethymno
+30 6972 115 186
info@andreastaverna.gr
Sunday: 13:00 - 23:30
Aromatic, juicy, made with passion Eggplant gently fried in extra virgin olive oil to bring out its velvety texture.
Smoked pork, like the old people used to make it – with wood, vinegar and lots of passion. It’s one of the most characteristic cold cuts of Cretan cuisine.
Hot chocolate, a refreshing treat.
A delicious chocolate pie, fluffy and moist, with a rich dark chocolate flavor, served warm, as it should be.